Tank glasblok kado in opdracht

Tank

Mijn oom houdt heel erg van het mega-grote legervoertuig De Tank. Hij maakt ze zelfs na op miniatuurformaat (kijk maar eens hier en hier). Hij staat zelfs wel eens in tijdschriften met zijn miniaturen. Zijn specialiteit??is om een scene (van bijvoorbeeld een foto) na te maken. Echt heel knap!

Verjaardag

Voor zijn verjaardag afgelopen week wilde mijn moeder (zijn zus) een mooi tank-gerelateerd kado, en dit is het geworden:

tank 1 tank 2 tank up tank light on

Een glasblok met lichtjes er in,??met daarop etsfolie en verf,??en??op de??etsfolie??een tank en de tekst “Army Of One”??in een leger-achtig lettertype, uitgesneden??uit antracietkleurig vinyl.

Hoe maak je dat?

Mijn Lief was zo aardig om een gat in het glasblok te boren. Daarna heb ik de zijkanten in een zwarte basislaag??gezet met acrylverf. Het gemeleerde legergroene effect krijg je door verschillende kleuren verf (in dit geval: zwart, groen, beige, en??bruin) samen op de kwast te doen, en niet teveel uit te smeren na het opbrengen. Het geeft een heel stoere look!

De estfolie is op maat geknipt, de tank en de tekst heb ik met de Silhouette snijmachine uitgesneden.

Door het gat in het glasblok heb ik LEDlampjes in het glasblok geplaatst. Tip: als je lampjes kiest met een metalen draad kun je de lampjes beter over het glasblok verdelen. Lampjes met een “slap” draad vallen naar de bodem van het glasblok.

En? Wat vond hij er van?

Gisteren heeft hij het kado gekregen, dus ik mag de foto’s nu plaatsen ????

Hij was er erg blij mee. Altijd leuk om te horen.

 

Ondertussen is er in de familie een baby geboren, een nieuwe reden voor een leuk kadootje! Dus houd de site in de gaten, binnenkort laat ik zien wat ik voor de baby heb gemaakt.

Groeten,

Gea

 

 

One thought on “Tank glasblok kado in opdracht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *