Een vinyl sticker plaatsen

Vinyl stickers zijn superleuk! Ze kunnen heel snel een muur, raam of welke gladde oppervlak dan ook van uiterlijk doen veranderen.

Maar hoe dien je nou een vinyl sticker te plakken? Hieronder volgt een stappenplan met foto’s.

1: Zorg dat de ondergrond SCHOON en VETVRIJ is. Vinyl stickers kunnen op elk gladde ondergrond geplakt worden, zowel binnen als buiten. Op onderstaande foto’s plaats ik een huisje sticker op een raam, deze heb ik eerst schoongemaakt met raam-spiegelspray (type Glassex).

2: Je krijgt de stickers op een wit vel. Op het witte vel zit een doorzichtig transferplastic. Wrijf met een squeegee of een bankpasje over de sticker om de sticker goed te laten hechten aan het transferplastic. Tip: wrijf vanuit het midden naar buiten toe.

sticker-aanbrengen6

3: Als het nodig is kun je de stickers losknippen van elkaar, zoals op de foto.

stickersint2

4: haal nu het (doorzichtige) transferplastic van het witte papier. Je vinyl sticker moet aan de doorzichtige drager blijven plakken.

sticker-aanbrengen5

5: Plaats de sticker nu op de plaats waar je hem wilt hebben. Op de foto heb ik de sticker op een raam geplakt, maar deze methode werkt op elk glad oppervlak. Goed aanwrijven met een squeegee of pasje. Werk voorzichtig en netjes, want je kunt de stickers niet hergebruiken!

sticker-aanbrengen4

6: Haal nu voorzichtig de doorzichtige drager van het vinyl. Als je merkt dat nog niet alles aan je oppervlak blijft plakken, wrijf de sticker dan nog wat beter vast.

sticker-aanbrengen3

7: Tadaa! Het is je gelukt! De Sticker zit op zijn plaats.

sticker-aanbrengen2

Als je meerdere stickers hebt, herhaal je bovenstaande punten. Hieronder zie je mijn resultaat, een dorpje met Sinterklaas versiering. Op 6 december verwijder ik de Sint en Pieten stickers en plak kerst versieringen bij de huisjes. Je kunt het vinyl lospulken, eventuele resten zijn makkelijk te verwijderen met schoonmaakmiddel (zoals Glassex of allesreiniger).

stickerdorp6

Ik hoop dat het duidelijk is. Mocht je vragen hebben, of je eigen kunstwerk wilt laten zien, mag je altijd een reactie achterlaten!

Groeten Gea

 

One thought on “Een vinyl sticker plaatsen

  1. Hoi Gea, ik zou graag 2 lantaarns op een zijraam ( die jij op je voordeur hebt ) willen hebben. Zijn ze er in verschillende maten ?? En hoe gaan we dit organiseren ? Ik kan je de bv de maat van het raam geven en zeggen hoe ik het wil hebben ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *