glasblok8

Glasblok met lichtjes 1


Hou allemaal,

ik heb iets nieuws geprobeerd. Ik had het al een paar keer voorbij zien komen op Pinterest en diverse Facebook pagina’s, en wilde zef ook een poging wagen. Benieuwd wat het is?

Glasblokken! Je kent ze vast wel, van die bouwstenen om glazen muren mee te bouwen. Tegenwoordig worden  deze glazen blokken dus ook gebruikt als decoratie :-)

Mijn Lief was zo aardig om gaten te boren in de blokken. Voor de doe-het-zelvers: je hebt een glasboor nodig, en een beschermbril. Het is verstandig om het glasblok nét onder water te zetten (in een emmer bijvoorbeeld). Het water koelt de boor, en mócht het misgaan en het glasblok knapt, dan vangt het water het meeste glas op.

okeej, er zit dus een gat in het glasblok, nu de decoratie!

Helaas was in één van de glasblokkken was een barst gekomen, deze heb ik als “oefening” gemaakt.

image

De glasblokken zijn helder, bij dit glasblok heb ik glas-ets folie aangebracht. Dit is semi-doorzichtig folie waardoor het net lijkt of het glas geetst is. Zoals je kunt zien is de barst door de etsfolie heen zichtbaar, daarom heb ik ook etsfolie op de andere kant geplakt, en de “goede” kant gebombardeerd tot voorkant.

glasblok1glasblok3

Met de Silhouette Cameo heb ik een kerst decoratie uitgesneden uit zwart vinyl, en op het glasblok geplakt.

Daarna alleen nog de finishing touch: lampjes! Voor dit blok heb ik disco led gebruikt, lekker kleurrijk :-)

glasblok7

Het batterijbakje ligt aan de achterkant van het blok, netjes uit het zicht.

glasblok8

*Dit glasblok heeft een barst, dus ik zal er extra voorzichtig mee omgaan. Geen idee hoe lang hij goed blijft, maar een gewaarschuwd mens…*

Morgen laat ik de tweede zien, dat wordt een kadootje voor mijn moeder (ssst! Niet aan haar vertellen hoor!)

groetjes! Gea

 

 

 


Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Glasblok met lichtjes