glasblok met silhouet

Zoals in het bericht van gisteren beloofd, laat ik vandaag nog een glasblok zien. Deze heb ik voor mijn moeder gemaakt:

glasblok9

Het is een silhouet van mijn kinderen, Sietse en Marijke. Hieronder zie je de foto die ik heb gebruikt:

siemar4

Bij dit glasblok heb ik geen etsfolie gebruikt, maar etspasta. Dit heeft een kek roze kleurtje als je het op het blok smeert, maar pas op: het is een irriterend product dus handschoenen aan!!

glasblok4

Het verschil tussen etspasta en etsfolie is, dat folie weer van het glas af kan. Etspasta zorgt ervoor dat het bovenste laagje van het glas aangetast wordt. Iets etsen met etspasta is dus permanent. Voordeel: omdat het permanent is kan een (drink)glas wat geetst is met etspasta dus in de vaatwasser, etsfolie kan dat niet (nou ja, een keer. Dan zit het er dus niet meer op. lol)

Qua uiterlijk verschilt het niet veel van elkaar. Kun jij zien welke van deze twee glasblokken etsfolie heeft, en welke geetst is?

glasblok5

Oke, ik zal het zeggen. De linker is met folie, de rechter is geetst.

Om weer terug te komen op het gemaakte glasblok: met de Silhouette Cameo heb ik de bewerkte foto van mijn kinderen uitgesneden, en op het geëtste blok geplakt.

Deze keer heb ik witte lampjes in het glasblok gedaan. Lampjes aan een metalen draadje zijn ideaal, omdat deze van zichzelf wat stevigheid hebben en zichzelf mooi in het glasblok verdelen. Lampjes met een flexibeler draad “vallen” allemaal op de bodem. Wat natuurlijk ook mooi kan zijn, als dat de look is die je wilt bereiken.

Ik ben benieuwd wat mijn moeder er van vindt, ze heeft het kado nog niet gekregen!

Tot het volgende bericht, ik ben met kerstballen bezig 🙂

groetjes Gea

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.