Lichtbollen gehaakt met sponsjesgaren

Misschien herinner je je nog het bericht waarin ik lichtbollen van de Action een nieuw gehaakt jasje had gegeven?

Onlangs zag ik dat de Action weer van deze lichtbollen in het assortiment had, dus heb ik voor mezelf een set gekocht om nog eens mooie “jasjes” te haken.

Deze keer heb ik de lichtbollen omgehaakt met sponsjesgaren. Dit garen heb ik eerder gebruikt, in dit bericht kun je lezen hoe ik er sponsjes van heb gehaakt. Ik heb de sponsjes echt bij het aanrecht gebruikt trouwens, dat werkte prima! Maar naar verloop van tijd werden ze wat minder mooi, en heb ik ze maar weggegooid.

Hieronder zie je het resultaat. Ze zijn lekker pluizig! Van het laatste garen heb ik een hoesje voor het batterij bakje gemaakt (rechter foto, rechtsboven).

  lichtbollen lichtbollen

Het patroon is eenvoudig. Je haakt een rechthoek en naait deze om de lichtbollen heen.

Ik gebruikte haaknaald 3,5 en Rico Creative Bubble sponsjesgaren (het sponsjesgaren kun je onder andere hier kopen) Daarmee haakte ik 33 lossen. In de volgende toeren maak je steeds groepjes van 4 stokjes die je samen afhaakt, en 1 losse. 4 stokjes samen afhaken, 1 losse, etc. Beginnen in de 4e steek van je lossenketting. Per lichtboljasje haakte ik 6 rijen.

Dan nog om je lichtbollen heen naaien, en dan krijg je dit!

Het licht schijnt mooi door de groepjes stokjes heen, en het pluizige garen geeft het een diffuse uitstraling.

lichtbollen

lichtbollen

Ik ben er blij mee, het is een mooie decoratie in mijn huis.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.