Muur deco DIY, van MDF, snel aanpasbaar

Voorheen hadden we in de keuken een kast met een klok er in van IKEA.

Hartstikke leuk, maar helaas ging de kast stuk en hing alleen de klok er nog. En dat was wel een beetje saai, een witte klok op een witte muur. Maar ik had steeds geen ideeën hoe ik het anders wilde hebben.

Ik wilde een muurdecoratie met wel ruimte onderin (voor de kattenbak), dus een kast was geen oplossing. Ook wilde ik kleur op de muur, zonder direct de hele muur te moeten behangen/verven. En een plek om mooie spulletjes op te zetten.

En ineens ging er een lampje branden. Een plaat MDF!  Die kan ik behangen, en er kan ook weer(relatief) snel een ander behangetje op als ik eens iets anders wil.

Dus zo is het geworden:

muur

(Het trapje staat niet standaard bij ons in de keuken, die had ik vergeten weg te halen voor de foto.)

De plaat MDF is zo hoog als de muur, en ik heb er VTwonen behang op geplakt. Mijn Lief was zo lief om het MDF en de plankjes te bevestigen.

Zo’n grote plaat MDF meenemen uit de bouwmarkt was nog wel een onderneming, hij paste niet in de auto! Gelukkig had ik een touw meegenomen om de achterklep vast te binden, en zo zijn we heel voorzichtig naar huis gereden.

Op de plaat MDF zijn twee witte plankjes gemonteerd. De plankjes hebben een opstaande rand, zo vallen de accessoires er niet snel af. Ook zijn er drie knopjes bevestigd onder de plankjes om iets aan te hangen.

muurmuur

Ik ben er heel tevreden mee (en Lief ook). Bovendien lijkt het huis nu dieper dan voorheen, een mooie bijkomstigheid!

En stel nou dat ik eens andere kleur of motief wil, dan heb ik zo de plakjes gedemonteerd om een nieuw behangetje op het MDF te plakken. Een rol behang is meer dan voldoende, dus met een kleine investering kan deze muurdeco er weer heel anders uit zien.

Maar voorlopig niet hoor, ik ben helemaal blij met mijn nieuwe wand!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.