Ronde deken gehaakt, maar …

Ronde deken

In het vorige bericht had ik het al over twee haakprojecten waar ik mee bezig ben.

Een van die twee is klaar, en die wil ik jullie graag laten zien!

ronde deken

Het patroon voor de ronde deken komt uit het magazine Aan De Haak nr 11. Ik heb de deken gehaakt met 1 cake Rico Design Creative Wool Dégradé in de kleur Petrol. Het is een mooi garen met een subtiel kleurverloop.

ronde deken

Patroon

Het patroon voor de ronde deken is niet moeilijk. Er zitten jacobsladders in de deken, en om eerlijk te zijn had ik voor dit patroon nog nooit van jacobsladders gehoord. Maar ook dit viel reuze mee, het ziet er moeilijker uit dan het is. (voor degenen die ook nog nooit van jacobsladders hebben gehoord: je haakt eerst elke rij lussen, die je dan later in elkaar haakt. Zo krijg je een soort opstaand randje in je werk.)

ronde dekenronde deken

Maar…

Helaas is de uiteindelijke ronde deken wat kleiner geworden dan ik verwacht had. In het tijdschrift stond geen uiteindelijke afmeting vermeld, en de foto doet de ronde deken groter lijken dan hij dus is. Mijn deken heeft een diameter gekregen van 85 cm, hij past helemaal op de tafel.. Dus het is eigenlijk een tafelkleed. Of een deken voor een babybedje. Ach ja. Misschien de volgende keer maar twee cakes gebruiken dan, of eerst kijken of er een afmeting bij het patroon staat 😉

ronde deken

En nu?

Mijn dochter heeft de ronde deken geannexeerd, zij vond hem erg mooi en lekker zacht. De ronde deken heeft nu een plekje op haar bed gekregen. Bij de stapel knuffels die een significant deel van haar bed innemen. En de zachte dekentjes. En kussentjes. En had ik de knuffels al genoemd? 😉

ronde deken

Mede door de teleurstellende afmeting van deze ronde deken, ben ik nu bezig met een deken die wél lekker groot wordt. Mijn volgers op instagram hebben al een aantal foto’s kunnen zien van deze deken, deze nieuwe deken krijgt allerlei banen met elk zijn eigen haakpatroon.

Het duurt nog wel even voordat deze deken af is, hij is bijna 1,5m breed en wordt ongeveer 1,8m lang.

Deze nieuwe deken is een mega project is, en het is ook leuk om tussendoor een kleiner project te doen. Daar is de goedgemutst breicampagne heel geschikt voor! Misschien hebben jullie de mutsjes al in de supermarkt gezien op de Innocent sapjes. Wij doen ook mee voor de inzameling voor de komende december, mijn dochter en ik haken mutsjes, en mijn zoon vindt het leuk om pompoms te maken die op de mutsjes komen.

Binnenkort laat ik wel een aantal van onze creaties zien 🙂

Tot de volgende keer!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.