Sjaal Waterlelie gehaakt

Naast het schilderen van een schilderij ben ik de afgelopen tijd ook veel aan het haken geweest. Ik mag graag haken, de volgende drie projecten staan alweer klaar.

Maar daar hoor je aan het einde van dit bericht meer over, eerst wil ik laten zien wat welk project af is.

Naar aanleiding van het magazine in de onderstaande afbeelding kreeg ik zin om deze sjaal te haken.

Het is de sjaal Waterlelie. Ik had nog niet eerder een driehoeksjaal gehaakt, dit patroon leek me een hele mooie. Je begint de sjaal met een heleboel lossen, en mindert dan elke toer tot je aan het einde geen steken meer over hebt, en een (ongelijke) driehoek hebt gemaakt.

Hieronder zie je het resultaat:

Het haken was leuk, misschien dat ik de volgende keer wel een effen garen (of een verloopgaren, ook mooi!) ga gebruiken, omdat de kleuren in het garen het patroon een beetje verdoezelen. Hieronder zie je een paar detailfoto’s:

Mijn moeder vond de sjaal heel mooi, dus nu is hij van haar πŸ™‚

Ondertussen ben ik met verloopgaren een kleed aan het haken, die is bijna klaar.

Daarnaast ben ik begonnen met een deken, en wil ik mee gaan doen met de goedgemutst breicampagne. Maar dat met gehaakte mutsjes πŸ™‚ De opbrengst van de goedgemutstcampagne gaat naar het nationaal ouderen fonds dat activiteiten organiseert voor (eenzame) ouderen.

De deken is een mega project, en als ik daar even geen zin in heb kan ik kleine mutsjes haken, dat is een leuk projectje voor tussendoor.

Genoeg te haken dus, ik houd jullie op de hoogte πŸ™‚

 

 

One thought on “Sjaal Waterlelie gehaakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.