Tas in vier kleuren, een nieuwe techniek geprobeerd

Onlangs wilde ik iets nieuws proberen: haken met meerdere kleuren.

Deze techniek staat bekend als mochilla haken of tapestry haken. Er schijnt wel een verschil te zijn tussen de twee: tapestry haak je met twee kleuren, met mochilla gebruik je meer kleuren.

Om het niet al te ingewikkeld te maken heb ik een patroon uitgekozen waarin je met maximaal twee kleuren tegelijk haakt.

tas in vier kleuren

Het patroon is van een tas in vier kleuren, je kunt het HIER vinden of op de afbeelding klikken.

 Zoals je op de foto kunt zien is het een schattig tasje, niet al te groot. Ideaal om een nieuwe techniek uit te proberen!

Voor deze tas in vier kleuren heb je van elke kleur 1 bol Drops Cotton light nodig. In plaats van de gele kleur heb ik een petrol-blauwe kleur gekozen.

tas in vier kleuren

Het duurde een poosje voordat ik de goede techniek onder de knie had. Met de filmpjes op garnstudio.com ben ik er achter gekomen wat ik verkeerd deed; voordat je een nieuwe kleur nodig hebt moet je die kleur al op je haaknaald zetten (voor de beginnende haaksters: klinkt ingewikkeld, maar in de instructievideo’s wordt het duidelijk.).

Met twee kleuren haken is even wennen, de draden raakten steeds in de war maar dit schijnt er bij te horen. Als iemand daar nog een goede tip voor weet houd ik me aanbevolen!

De onderste twee-kleuren banen zijn niet helemaal “zoals het hoort”, met het grote grijs-witte patroon kreeg ik de techniek onder te knie. Omdat ik met het grote grijs-witte patroon vier keer opnieuw ben begonnen voordat het goed ging, had ik geen zin meer om de onderste toeren goed te doen (dan moest ik helemaal overnieuw beginnen! whaaa!) Deze kleine onvolkomenheid laat ik dus lekker zitten. Perfectie zit in de imperfectie, toch? 😉

tas in vier kleuren

Nu het tasje in vier kleuren af is ben ik er heel blij mee, en het aanleren van een nieuwe techniek is ook leuk. Uiteindelijk is het geen moeilijke techniek, al neemt het haken met meer kleuren wel meer tijd. Ik ga deze techniek zeker vaker toepassen, mijn dochter wil nu ook een tasje 🙂

Wie weet lukt de mochilla techniek (met meer dan twee draden) ook nog eens!

tas in vier kleuren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.