Deken haken, een zelfontworpen kleed voor op de bank

 

Gehaakte deken

deken

De volgers van mijn Instagram account hebben hem al eens voorbij zien komen: mijn gehaakte deken project.

Vorige winter ben ik er mee begonnen, en nu is hij (eindelijk) af!

In de zomer ben ik niet met de deken bezig geweest, je kunt je vast voorstellen dat dat veel te warm was. Maar nu met het koelere weer had ik de deken weer tevoorschijn gehaald, en het bleek dat ik nog maar een klein stukje hoefde te haken om hem lang genoeg te maken.

Dutje doen

Mijn doel was om hem zo groot te maken dat mijn man (de langste van het stel) fijn onder de deken kon liggen. En dat is gelukt; de deken is 1,5 meter breed en bijna 2 meter lang. De deken is redelijk zwaar (in gewicht) geworden, heerlijk voor een dutje op de bank 🙂

deken

Het garen is van de Zeeman, type “Julia” in een lichte grijsblauwe kleur. Ik ben daar met een grote boodschappentas vol garen weggegaan, en ik heb nu nog 5 bollen over. Volgens mij heb ik zo ongeveer 20 bollen gebruikt.

Patronen

Geïnspireerd op diverse deken CAL’s wilde ik een deken maken met diverse patronen. Gewoon vasten haken wordt op een gegeven moment wel wat saai 🙂

deken

Voor mijn deken heb ik 7 verschillende steken gehaakt, met tussen elke type steek een terugkerende baan in steeds dezelfde steek. De steken heb ik uitgekozen uit diverse haakboeken en van internet. Ik heb een wafelsteek gebruikt, een bobbelsteek, een kabelsteek, een mandensteek, een stuk met halve stokjes, een stersteek, en een stokje/vasten mix (twee toeren stokjes, een toer vasten). Van de steeds terugkerende rij steken weet ik de naam niet, het is een steek die ik van mijn moeder heb geleerd. Het is een dubbele vaste die je samen afhaakt (ik hoop dat dat duidelijk is).

dekendekendeken

In de afbeeldingen hierboven zie je diverse steken. In de linker foto zie je van onder naar boven de mandensteek, een tussenrij, een kabelsteek, weer een tussenrij en een bobbelsteek.

Op de middelste foto zie je de stersteek en helemaal bovenin een mandensteek.

Lijkt het jou ook eens leuk om je eigen deken te haken? Je kunt aan diverse CAL’s meedoen, of net als ik zelf aan de slag met diverse steken.

Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.