Silhouetten aan de muur

Dit canvas hangt bij ons aan de muur.
Het is een groot formaat (80×100 cm ongeveer) die ik ooit eens heb besteld met een foto van mijn man er op.
Maar hij vond hem niet meer zo mooi, dus ik kreeg de vrijheid om er iets anders van te maken!
Altijd leuk πŸ™‚

Dit is het geworden:

silhouette1

silhouette2

Het is een silhouet van onze kinderen.
Ik heb eerst acrylverf op het canvas laten druppen en laten drogen (dit mag heel goedkope verf zijn, het gaat om de vorm van de druppen niet om de kleur) daarna heb ik de ondergrond geverfd in dezelfde kleur als de tegenoverliggende muur. Omdat je over de opgedroogde verfdruppels heen verft krijg je een canvas met een bobbelioge structuur.
Ik heb een foto van de kids omgezet in zwart/wit, op posterformaat uitgeprint (er zijn sites op internet die je foto omzetten in grootformaat zodat je hem zelf op meerdere A4 af kunt drukken, zoals Rasterbator). De A4’s kun je dan uitprinten en aan elkaar plakken.
Met carbonpapier heb ik de lijnen van de A4-poster overgetrokken op de canvas, daarna heb ik de vlakken geverfd met een donkergrijze muurverf. Muurverf geeft een heel ander effect dan (bijv) acryl, je blijft de kwaststrepen zien wat een mooi “grof” effect geeft met de opgedroogde verfdruppels.
Zelf vind ik hem erg mooi geworden, en ook Manlief is tevreden met de nieuwe muurversiering πŸ™‚

Missie geslaagd πŸ™‚

One thought on “Silhouetten aan de muur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.